Vriendschap is alles (9+) is een filosofieboek over vriendschap geschreven door de filosoof Stine Jensen. De tekeningen die ik maakte tonen vriendschap in al zijn vormen. Voor deze tekeningen heb ik in 2019 een Zilveren Penseel ontvangen. Hier een selectie.
Vriendschap is alles - filosofie voor kinderen (9+)
Auteur: Stine Jensen
Kluitman
ISBN: 9789020622348
Bekroond met een Zilveren Penseel 2019

Persbericht:
Vrienden en vriendinnen: de meeste kinderen hebben ze wel. We zouden niet zonder ze kunnen en willen, maar toch is vriendschap voor veel mensen iets vanzelfsprekends waar ze nooit over nadenken.

Waarom hebben we eigenlijk vrienden? Wat voor soorten vrienden bestaan er allemaal, zijn er verschillen tussen jongens- en meisjesvrienden? En wat als je ze niet hebt?

Wat voor soort vriend ben jij?
Filosoof en schrijver Stine Jensen is een echte ‘vriendschapsprofessor’, en door het lezen van Vriendschap is alles kan elk kind dat ook worden. Het boek staat vol vragen, weetjes en zelfs een vriendschapsquiz om te ontdekken wat voor soort vriend jij eigenlijk bent.

Zoals we van de boeken van Stine gewend zijn, geeft het boek zowel kinderen als volwassenen stof tot nadenken, filosoferen of een gesprek.
Back to Top