Een moeder vol stoplichten- (8+) is gemaakt voor kinderen met een ouder met MS. Het boek bestaat uit een verhaal, een informatief deel en een doe-boek. Voor alle delen in het boek maakte ik de illustraties. In het doe-boek staan ook tekeningen die maar voor een deel af zijn. Het is aan de lezer om de tekeningen af te maken.
Persbericht:
'De moeder van Amelie is plotseling ziek. En niet zomaar een beetje. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Ze weet alleen dat het een rotziekte is. Soms is Amelie boos en verdrietig. En dan weer vrolijk en blij, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?
Amelie heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar vader, broertje en zus niet. Op een dag is ze zo boos dat ze wegfietst. In het park bedenkt ze samen met haar oude buurman een plan. Ze gaat op zoek naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. In een spannende zoektocht ontdekt Amelie dat MS niet te genezen is maar dat je wel kan leren hoe je met MS omgaat. En dat je ondanks de ziekte ook samen vrolijk en blij kan zijn!'
Auteur: Beitske Bouwman
Opdrachtgever: uitgeverij SWP 
Naar een idee van: Fiona Sie
Met steun van: Stichting MS research
Back to Top