Voor zowel het verhaal over Amelie, het informatieve deel over de ziekte MS als het doeboek maakte ik de illustraties. In het doeboek worden kinderen uitgenodigd om zelf te gaan tekenen. Doordat ik mijn tekeningen met potlood gemaakt heb kan de lezer gemakkelijk verder tekenen.
Persbericht:
'De moeder van Amelie is plotseling ziek. En niet zomaar een beetje. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Ze weet alleen dat het een rotziekte is. Soms is Amelie boos en verdrietig. En dan weer vrolijk en blij, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?
Amelie heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar vader, broertje en zus niet. Op een dag is ze zo boos dat ze wegfietst. In het park bedenkt ze samen met haar oude buurman een plan. Ze gaat op zoek naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. In een spannende zoektocht ontdekt Amelie dat MS niet te genezen is maar dat je wel kan leren hoe je met MS omgaat. En dat je ondanks de ziekte ook samen vrolijk en blij kan zijn!'
Auteur: Beitske Bouwman
Opdrachtgever: Niño Kinderboeken 
Naar een idee van: Fiona Sie
Met steun van: Stichting MS research
Back to Top