Bij de theatervoorstelling - Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde - (8+) is een afschrijfboekje uitgedeeld met dezelfde titel. Het verhaal in het boek, geschreven door Simon van der Geest, stopt halverwege. De bladzijden zijn leeg. Het is aan de lezer om het boekje af te schrijven en te tekenen.
De potloodtekeningen die ik maakte bij het geschreven deel van het verhaal hoeven niet veel af te steken tegen de tekeningen die er door de eigenaar bij worden gemaakt. Als er met potlood verder wordt getekend blijft het boekje een mooi geheel vormen.
Bij de voorstelling is een lespakket beschikbaar. Ik heb dit i.s.m. de educatie afdeling van Theater Artemis gemaakt. Het pakket bestaat o.a. uit een aantal opdracht bladen die de kinderen konden downloaden en invullen. Hieronder een aantal van deze bladen. Van de vellen kan je een boekje vouwen.
Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde 2016 - afschrijfboek (8+)
Auteur: Simon van der Geest
Regie: Jesse Batelaan
Opdrachtgevers: Theater Artemis / het Zuidelijk Toneel

Persbericht:
'Ver, ver weg, achter de bergen wonen elf kinderen in een klein dorp. Het leven is er niet zonder gevaren; er zijn slangen, gieren en soms zelfs wolven. Maar de kinderen hoeven zich geen zorgen te maken want hun vaders en moeders beschermen hen. 
Alleen... de laatste tijd gedragen de ouders zich vreemd... En dan, op een ochtend, zijn alle grote mensen vertrokken.'
Back to Top