Mijn naam is Karst-Janneke Rogaar (1975). Ik heb een studio in Amsterdam en maak werk voor uiteenlopende projecten. Ik illustreer kinderboeken en artikelen voor tijdschriften. Ontwerp boekomslagen, flyers, posters en maak filmtitels. Ook teken ik regelmatig live in muziektheatervoorstellingen.
Werkwijze:
Ik benader een illustratie als een bouwwerk van verhalende elementen. Voor ieder project kies ik opnieuw mijn bouwstenen uit; techniek, kleurgebruik, lijnvoering, vlakverdeling, etc. Dit resulteert in een portfolio met een verscheidenheid aan beelden.
Mijn tekeningen ondersteunen de tekst en vertellen daarnaast ook altijd een eigen verhaal. Ze zijn zorgvuldig gemaakt maar nooit onnodig gepolijst. Het zijn directe tekeningen, waarin je het maken en het plezier van het maken terug ziet. Ik hou ervan als een tekening een eigen plek opeist en waarachtig is. 
Veel kinderen vinden mijn tekeningen humoristisch en anderen vinden ze ontroerend of in een slimme dialoog met het verhaal. Ik hoop mijn publiek heel dichtbij te naderen.
In het Concertgebouw tijdens de muziektheatervoorstelling Oorwurm, samen met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman. Regie Dagmar Slagmolen.
Opdrachtgevers:
Querido, Uitgeverij Kluitman ,CPNB, Overamstel Uitgevers, BlossomBooks, Mercis, agentschap Vandejong, agentschap van Lennep, Moniker, NorthernLight, Ministerie van VWS, Anne Frank Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Pupkin, Lemming Film, VPRO, Theater Artemis, Oorkaan, Amsterdam Baroque Orchestra, NRC Lux, AMC, UvA, MS Researche, Stichting Lezen, , e.a.
Samenwerkingen:
Simon van der Geest, Stine Jensen, Margien Rogaar, Dagmar Slagmolen, Ton Koopman, Frank Groothof, Rik Elstgeest, Wiebe Gotink, Jesse Batelaan, Evelien de Vlieger, Lysette van Geel, e.a.
Prijzen en Nominaties:
2019, Zilveren Penseel - Vriendschap is Alles
2017, Genomineerd Deutscher Jugendliteratur Preis - Spinder
2013, Gouden Griffel - Spinder
2013, de Jan Wolkers - Spinder
2014, 1ste prijs Kinderjury Vlaanderen - Spinder
2012, Winnaar Selexyz jeugdboek van het jaar - Spinder
2016 Winnaar van de Gekko, Kindermedia-Award voor de app van het Kinderboekenweek geschenk Perongelukt! 
2016, Bekroond met een Vlag en Wimpel - Spijkerzwijgen
2007, Kinderboekenwinkelprijs - Gilgamesj

Back to Top