Mijn naam is Karst-Janneke Rogaar (1975). Ik schrijf en teken kinderboeken, illustreer voor (jeugd)roman's, kranten en (vak)bladen en ontwerp boekomslagen en promotiemateriaal voor film en theater. Ik tekende live mee in een aantal muziektheatervoorstellingen van o.a Frank Groothof en het Amsterdam Baroque Orchestra en heb een aantal jaar lesgegeven aan de Kunstacademie Artez in Zwolle.
Opdrachtgevers:
Uitgeverij Querido, Uitgeverij Kluitman, CPNB, agentschap Vandejong, agentschap van Lennep, Ministerie van VWS, Anne Frank Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, NRC Lux, AMC, UvA, MS Researche, Stichting Lezen, Overamstel Uitgevers, BlossomBooks, Mercis (nijntje), Moniker, Pupkin Film, Lemming Film, VPRO, Theater Artemis, Oorkaan, Amsterdam Baroque Orchestra, Muziekinstrumentenfonds, Probiblio e.a.
Samenwerkingen:
Simon van der Geest, Stine Jensen, Margien Rogaar, Dagmar Slagmolen, Ton Koopman, Frank Groothof, Rik Elstgeest, Wiebe Gotink, Jesse Batelaan, Evelien de Vlieger, Lysette van Geel, e.a.
Werkwijze:
Ik benader een illustratie als een bouwwerk van verhalende elementen. Voor ieder project kies ik opnieuw mijn bouwstenen uit; techniek, kleurgebruik, lijnvoering, vlakverdeling, etc. Dit resulteert in een portfolio met een verscheidenheid aan beelden.
Mijn tekeningen ondersteunen de tekst en vertellen daarnaast ook altijd een eigen verhaal. Ze zijn zorgvuldig gemaakt maar nooit onnodig gepolijst. Het zijn directe tekeningen waarin je het maken en het plezier van het maken terug ziet. 
Veel mensen vinden mijn tekeningen humoristisch, anderen vinden ze ontroerend of in een slimme dialoog met het verhaal. Ik hoop mijn publiek heel dichtbij te naderen.
Prijzen en nominaties: 
2020 - Zilveren Griffel - Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle
2019 - Zilveren Penseel - Vriendschap is Alles
2017 - Genomineerd Deutscher Jugendliteratur Preis - Spinder
2016 - Winnaar van de Gekko, Kindermedia Award voor de app van het Kinderboekenweek geschenk Perongelukt! 
2016 - Bekroond met een Vlag en Wimpel - Spijkerzwijgen
2014 - 1ste prijs Kinderjury Vlaanderen - Spinder
2013 - Gouden Griffel - Spinder
2013 - de Jan Wolkers - Spinder
2012 - Winnaar Selexyz jeugdboek van het jaar - Spinder
2007 - Kinderboekenwinkelprijs - Gilgamesj

Back to Top